Het Almeerse literaire festival Schrijversblock. Zaterdagmiddag 18 februari 2017

De zesde editie van het Almeerse literair Festival Schrijversblock vindt plaats op 18 februari 2017. Schrijvers, dichters en singer-songwriters nemen plaats in intieme ruimtes in KAF, de Kunstlinie in het Stadscentrum.

Schrijversblock, nu in KAF!

Het literair festival Schrijversblock bestaat al 5 jaar en heeft zich in de harten van literatuurliefhebbers in Almere en daarbuiten genesteld. Schrijversblock heeft de potentie om te groeien. Het festival zal daartoe dit jaar een nieuwe opzet krijgen om haar groei te kunnen faciliteren. De beperking tot nu toe zat gedeeltelijk in de ruimte die 15 huiskamers van gastgezinnen boden (tussen de 200 en 300 bezoekers) voor 15 topschrijvers. We weten dat het concept is bewezen, zelfs bovenregionaal aandacht trekt, er voldoende aanloop is, maar het nu tijd is om van kleinschalig naar grootschalig te gaan. Dit uiteraard zonder de intimiteit van het festival te verliezen. Hiervoor hebben we een oplossing gevonden. We verhuizen het festival van de vijftien huiskamers om de hoek van het stadshart een paar honderd meter richting het prachtig verbouwde KAF (Kunstlinie Almere Flevoland). KAF is daarmee de nieuw centraal gelegen locatie waar dit festival wordt gehouden. Het festival verhuist naar de zaterdag en vindt plaats van 12 uur tot 17 uur. Bedoeling is nu eens niet de grote theaterzalen te gebruiken maar juist alle andere ruimtes in dit fantastische theatergebouw: De atelierruimtes, vergaderzalen, expositieruimtes, muziekstudio’s, foyers, etc. Daarmee behouden we de intimiteit, maar kunnen de bezoekers ook het hele gebouw op een andere manier ervaren. Schrijvers, en nieuw voor Schrijversblock, singer-songwriters, dichters en performers kunnen elkaar aflossen op diverse plekken. De nieuwe lounge van het gebouw dient als festival-hart, waar gegeten en gedronken kan worden, boeken verkocht kunnen worden en schrijvers kunnen signeren. Zoals altijd eindigt hier ook het festival met een borrel voor schrijvers en publiek.

STC_Location_17.jpg

Advertentie

Informatie

Dit bericht is geplaatst op november 18, 2016 door in Uncategorized.

Contact

Pers 06 16468441 en E-mail: info@schrijversblock.nl

Over het festival

Het Festival

Het Literair Festival Schrijversblock vindt plaats op 18 februari 2017 met een volledig nieuw concept in het KAF-theater.

@Schrijversblock op Twitter

Fout: Zorg ervoor dat je Twitter account openbaar is.

%d bloggers liken dit: