Het Almeerse literaire festival Schrijversblock. Zaterdagmiddag 18 februari 2017

De zesde editie van het Almeerse literair Festival Schrijversblock vindt plaats op 18 februari 2017. Schrijvers, dichters en singer-songwriters nemen plaats in intieme ruimtes in KAF, de Kunstlinie in het Stadscentrum.

Schrijfwedstrijd: Ultrakort verhaal gezocht

Nieuw bij Schrijversblock!

Een verhalenwedstrijd voor ultrakorte verhalen. We zijn op zoek naar een verhaal in de vorm van een moderne blog, songtekst, brief of gedicht. Uiteraard van sublieme kwaliteit, tenslotte is het een literair festival. Het thema voor de wedstrijd is ‘Schrijversblock’.

De hoofdprijs is 500 euro en wordt op het festival uitgereikt. Een deskundige jury zal een keuze maken en de winnaar zal het voorlezen (of zingen) voor het publiek. Je kunt vanaf 15 jaar meedoen. De deadline is 12 februari. Je tekst kun je mailen naar onze schrijfwedstrijdcoördinator Connie Franssen, info@conniefranssen.nl.

Nog nooit een ultrakort verhaal geschreven?

Meteen al een schrijversblok? Hier wat tips. Start met een prikkelende kop. Maak ‘m niet te vaag, maar maak er ook geen open deur van. Heb je een sterke mening of is er iets heel geks, schokkends, leuks, interessants gebeurd? Schrijf daar dan over in plaats van dat je (gechargeerd gezegd) schrijft over hoe je baalt van iets.

Begin met datgene wat je echt wil vertellen in de eerste alinea. Dat trekt de aandacht en zo zijn mensen eerder geneigd je verhaal te lezen dan wanneer je deze in de laatste alinea pas vrijgeeft. Maak je verhaal niet te lang! Hou een maximum van 600 woorden aan voor jezelf. Succes!

(En voor de goede orde. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. En uiteraard een inzending per persoon. Binnenkort berichten we over onze jury.)

schrijversblock.jpg

Advertentie

Informatie

Dit bericht is geplaatst op januari 14, 2017 door in Uncategorized.

Contact

Pers 06 16468441 en E-mail: info@schrijversblock.nl

Over het festival

Het Festival

Het Literair Festival Schrijversblock vindt plaats op 18 februari 2017 met een volledig nieuw concept in het KAF-theater.

@Schrijversblock op Twitter

Fout: Zorg ervoor dat je Twitter account openbaar is.

%d bloggers liken dit: