Het Almeerse literaire festival Schrijversblock. Zaterdagmiddag 18 februari 2017

De zesde editie van het Almeerse literair Festival Schrijversblock vindt plaats op 18 februari 2017. Schrijvers, dichters en singer-songwriters nemen plaats in intieme ruimtes in KAF, de Kunstlinie in het Stadscentrum.

P.F. Thomese en Thomas Verbogt

onderwaterzwemmer-thomeseP.F. Thomése geldt als een van de meest veelzijdige auteurs die ons land rijk is. Met De onderwaterzwemmer schreef hij een toegankelijke, gevoelige roman over hoe het is om op jonge leeftijd een vader te verliezen en daar je hele leven lang een schuldgevoel aan over te houden. Hij toont zich in De onderwaterzwemmer een rasverteller met een tot in de puntjes beheerste schrijfstijl.

“Bij de nachtelijke oversteek naar bevrijd gebied – in het laatste oorlogsjaar – raakt de veertienjarige Tin van Heel zijn vader kwijt. Een nacht en een dag en een avond waakt hij in de uiterwaarden, maar zijn vader komt niet meer boven water. …”

Over Thomas Verbogt: – Van tijd tot tijd vraagt iemand wie de opvolger is van Carmiggelt. De vraag is even onzinnig als begrijpelijk…. – Met zijn oeuvre groeide ook zijn publiek. Lange tijd was hij een zeer gewaardeerd auteur maar toch relatief onbekend, maar al een paar jaar behoort hij tot ‘de eredivisie van de Nederlandse literatuur’, aldus Pieter Steinz van NRC Handelsblad. Waar Verbogt vooral om geprezen wordt is zijn melancholieke en lichte toon en zijn filmische manier van vertellen. Ook met zijn humoristische korte verhalen bindt hij veel lezers aan zich.

thomasKeke.jpg

Thomas Verbogt

Advertentie

Informatie

Dit bericht was geplaatst op februari 6, 2017 door in Uncategorized en getagd als , , , , , , .

Contact

Pers 06 16468441 en E-mail: info@schrijversblock.nl

Over het festival

Het Festival

Het Literair Festival Schrijversblock vindt plaats op 18 februari 2017 met een volledig nieuw concept in het KAF-theater.

@Schrijversblock op Twitter

Fout: Zorg ervoor dat je Twitter account openbaar is.

%d bloggers liken dit: