Het Almeerse literaire festival Schrijversblock. Zaterdagmiddag 18 februari 2017

De zesde editie van het Almeerse literair Festival Schrijversblock vindt plaats op 18 februari 2017. Schrijvers, dichters en singer-songwriters nemen plaats in intieme ruimtes in KAF, de Kunstlinie in het Stadscentrum.

Thomas Heerma van Voss en David Pefko

Thomas Heerma van VosSchrijversblock daagde Nederland uit om een korte verhaal in te sturen. Korte verhalen zijn niet ‘in’. “Een korte verhalenbundel is toch een beetje als een poepvlek; niemand wil het echt oppakken”, zei schrijver Philip Huff vorig jaar in de Wereld Draait Door. Ook schrijver Thomas Heerma van Voss merkte dat zijn uitgever niet stond te springen over zijn plan voor een verhalenbundel. Wat is er toch aan de hand met het korte verhaal en hoe zorgen we ervoor dat Nederland weer warm loopt voor dit genre? Thomas Heerma van Voss, die pleit voor meer waardering voor het korte verhaal. Hij schreef de romans Allestafel en Stern en dit jaar verscheen zijn eerste korte verhalenbundel De Derde persoon.

David Pefko was vroeger handelaar in vodden en lappen. Hij debuteerde in Tirade en publiceerde in  verschillende andere literaire tijdschriften. Op zijn website plaatst hij regelmatig nieuwe verhalen. De moeite waard om te lezen. Hij woont afwisselend in Amsterdam en Athene. Hij debuteerde in 2009 met de roman Levi Andreas. In 2011 verscheen zijn tweede roman Het voorseizoen. Dit jaar (2017) kwam het boek uit ‘Daar komen de vliegen’ over het leven van een Wall Street oplichter/geldtycoon, gemodelleerd naar Bernie Madoff.

imgres.jpg

 

Advertentie

Informatie

Dit bericht was geplaatst op februari 6, 2017 door in Uncategorized en getagd als , .

Contact

Pers 06 16468441 en E-mail: info@schrijversblock.nl

Over het festival

Het Festival

Het Literair Festival Schrijversblock vindt plaats op 18 februari 2017 met een volledig nieuw concept in het KAF-theater.

@Schrijversblock op Twitter

Fout: Zorg ervoor dat je Twitter account openbaar is.

%d bloggers liken dit: